ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Gestoomde asperges

met kruidensaus

Gestoomde asperges met kruidensaus Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 40 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
2 bosjes groene of witte asperges
KRUIDENSAUS :
½ bosje kervel
½ bosje dragon
½ bosje bieslook
2 lente-uitjes
1 eetlepel rijstazijn
1 theelepel pittige mosterd
50 ml koolzaad- of olijfolie
1 eetlepel ahornsiroop
½ theelepel roze peperbessen
2 snufjes roze Himalayazout
of zeezout
1Bereid eerst de kruidensaus en zet deze daarna even apart.
2Was de asperges, schil ze met een dunschiller en snijd de onderkant eraf. Zet de stoommand in de rvs-kom en voeg 500 ml water toe (het is niet nodig de kom na de bereiding van de kruidensaus schoon te spoelen). Schakel het programma STOMEN ongeveer 30 minuten in; de kooktijd is afhankelijk van de dikte van de asperges.
3Laat de gare asperges uitlekken op keukenpapier en dien ze op met de kruidensaus.
kruidensaus
1Was de kruiden, laat ze uitlekken op keukenpapier en snijd ze in grove stukken. Was de lente-uitjes en snijd ze doormidden.
2Doe alle ingrediënten in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 1 minuut/snelheid 13 (zonder verwarmen).
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

De asperges kunt u ook opdienen met een mousselinesaus


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product