ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Gerookte zalmsoufflé

Gerookte zalmsoufflé

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 10 min Materiaal : ovenschaaltjes
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4-6 personen :
100 g Gerookte zalm
2 eierdooiers
100 ml melk
1 el wodka 
1 Mespuntjes Cayennepeper
1 el Meel
25 g Rijstmeel
3 Eiwitten
1 tl Ketchup
1 Klontje boter
2 Mespuntjes nootmuskaat
Zout, peper
1Doe de in stukken gesneden zalm in de mini-kom. Druk 2 maal op PULSE en laat de machine 1 minuut draaien.
2Roer het rijstmeel en de melk in een pannetje op laag vuur tot een papje.
3Voeg dit samen met de eierdooiers, de ketchup, de wodka, de Cayenneper, peper en nootmuskaat toe aan de zalmpuree en druk 3 maal op PULSE.
4Verwarm de oven voor op 150 °C.
5Klop de eiwitten stijf in de grote kom met de eiwitklopper. Verwijder daarbij de aanduwer uit de invoerbuis.
6Vet de ovenschaaltjes in en bestuif ze licht met bloem.
7Schep de stijfgeslagen eiwitten met de spatel voorzichtig door het zalmmengsel. Vul de ovenschaaltjes voor ¾ met het mengsel. Ga met een mes langs de binnenwand van de schaaltjes.
8Bak de soufflés in de hierboven opgegeven tijd gaar en serveer ze direct

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…