ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Gazpacho

Gazpacho Cook Expert

Voorbereiding : 25 min Rusttijd : 3 uur
Koken : - Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
1,5 kg tomaten, bij voorkeur pomodori
1 komkommer (300 gram)
½ rode paprika (100 gram)
½ groene paprika (100 gram)
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
100 ml olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
oud brood
cayennepeper
zout en peper
1Ontvel* de tomaten. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaden en de steelaanzet. Bewaar de twee stevigste tomaten voor de garnering. Schil de komkommer en snijd deze in stukken. Bewaar een kwart voor de garnering. Snijd de paprika in stukken, ontdoe ze van zaden en zaadlijsten en bewaar ook hiervan de helft voor de garnering. Pel de sjalotjes en snijd ze doormidden. Bewaar de helft voor de garnering. Pel het teentje knoflook en snijd deze in stukjes.
2Doe de gesneden groenten in de rvs-kom met de olijfolie en de azijn. Voeg het zout en de peper toe en selecteer het programma SMOOTHIE. Zet de gazpacho 3 tot 6 uur koud weg, afgedekt met plasticfolie.
3Snijd de twee overgebleven tomaten, het halve sjalotje, de helft van de paprika’s en de kwart komkommer voor de garnering in fijne dobbelsteentjes. Bestrooi met wat zout.
4Snijd het oude brood in blokjes en bak deze met een beetje olijfolie in de pan tot de blokjes goudbruin en krokant zijn.
5Breng de gazpacho voor het opdienen op smaak en voeg naar wens wat cayenneper toe. Dien de gazpacho in kleine kommen op en garneer met een scheutje olijfolie. Bestrooi elke kom met de garnering: komkommer, paprika, tomaat, sjalot en gebakken broodblokjes.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product