ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Garnalenkoekjes

en gembermayonaise

Garnalenkoekjes

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 30 min
Koken : 10 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4-6 personen :
60 gram paneermeel
300 gram gepelde garnalen
of steurgarnalen
1 eetlepel worcestersaus
40 gram boter
5 takjes peterselie
2 eetlepels mayonaise
2 eieren
zout en versgemalen peper
1 eetlepel pittige mosterd
GEMBERMAYONAISE:
3 eetlepels mayonaise
2 cm geraspte gember
1 eetlepel water
1Zet de grote transparante kom op de machine met daarin het metalen mes. Vul de kom met de helft van het paneermeel, de gewassen peterselie, de garnalen, de mayonaise, de mosterd, de eieren en de worcestersaus. Voeg zout en peper naar smaak toe en schakel het FOODPROCESSOR-programma circa 30 seconden in.
2Zet het mengsel 30 minuten in de koelkast. Draai het vervolgens met natte handen tot balletjes. Rol de balletjes door de rest van het paneermeel en druk ze daarna licht plat om er koekjes van te maken van 3 tot 4 cm doorsnede.
3Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak de krabkoekjes 3 minuten aan beide zijden goudbruin. Serveer ze op keukenpapier met de gembermayonaise en wat gemengde sla.
GEMBERMAYONAISE
1Meng 3 eetlepels mayonaise met 1 eetlepel water en 2 cm geraspte gember.
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product