ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Fruitcrumble

met appel en rood fruit

Fruitcrumble met appel en rood fruit Cook Expert

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 20 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
½ cm verse gemberwortel
500 gram appels, bijv. Pink Lady®
200 gram frambozen
150 gram bramen
ZOETE CRUMBLE :
40 gram geschaafde amandelen
100 gram bloem
50 gram rietsuiker
100 gram boter
1Begin met de bereiding van het kruimeldeeg. Terwijl de kruimels in de oven staan, giet u 500 ml water in de rvs-kom. Snijd de gember in dunne plakjes en voeg deze aan het water toe. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze vervolgens in blokjes van ± 2 cm. Spoel de rode vruchten voorzichtig met koud water af.
2Zet de stoommand in de rvs-kom en vul deze met de vruchten. Verdeel de helft van het fruit over de bodem, zet dan het rvs-verdeelrooster in de stoommand en leg daarop de rest van het fruit. Selecteer vervolgens het programma STOMEN.
3Verdeel het fruit over schaaltjes of kleine borden en bestrooi het met de crumble. Dien de crumble lauw of koud op.
zoete crumble
1Verwarm de oven voor op 200 °C.
2Doe alle ingrediënten in de kom, de boter als laatste. Stel het EXPERT-programma in op 20 seconden/snelheid 13 (zonder verwarmen) en schep het mengsel tussentijds een keer om.
3Schep het kruimelmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kruimels in 10 à 15 minuten goudbruin in de oven.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product