ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Duitse aardappelsalade

Duits recept


Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 40 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
1 kg aardappels, vastkokend
1 ui, fijngesneden
400 ml runder- of groentebouillon (optioneel)
40 ml azijn
50 ml neutrale olie
1 el mosterd
1 ½ tl zout
1 mespuntje peper
½ tl suiker
Om te serveren :
6 Frankfurter Würstchen
1 el bieslook, fijngeknipt
1

Vul de kom met 500 ml water en plaats de stoommand met de aardappels. Start het programma STOMEN gedurende 35 minuten.

2

Schil de nog warme aardappels en snijd in plakjes. Bewaar.

3

Doe de bouillon, azijn, olie, mosterd, peper en het zout in de kom en start het programma SUDDEREN gedurende 5 minuten. Schenk in een andere kom de warme marinade en fijngesneden ui over de afgekoelde aardappels. Meng voorzichtig met een spatel.

4

Laat de salade minstens een uur of een nacht rusten, zodat de aardappels lekker zacht worden. Garneer de aardappelsalade met bieslook en serveer met de Frankfurter Würstchen.

© foto's Sandra Mahut
© 2017 Hachette Livre (Marabout)

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product