ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Cupcakes met bosbessen

Cupcakes met bosbessen Cook Expert

Voorbereiding : 35 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 25 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

10 CUPCAKES :
MUFFINS MET BOSBESSEN :
150 gram suiker
2 eieren
2 theelepels bakpoeder
280 gram bloem
1 snufje fijn zout
80 gram gesmolten boter
120 ml melk
200 gram verse bosbessen of goed
uitgelekte diepvriesbosbessen
BOTERCRÈME :
200 gram Philadelphia®
75 gram boter op kamertemperatuur
1 eetlepel citroensap
schil van 1 biologische citroen
75 gram poedersuiker
MUFFINS MET BOSBESSEN :
1Verwarm de oven voor op 210 °C. Doe alle ingrediënten (behalve de bosbessen) in de rvs-kom en schakel het DEEG/TAART-programma in.
2Voeg de bosbessen toe (bewaar enkele bessen voor de garnering) en meng ze met een spatel voorzichtig door het deeg. Giet het muffindeeg in cupcakevormen en bak ze 25 minuten in de oven. Laat de muffins na het bakken goed afkoelen. Maak ondertussen de botercrème en laat ook deze 1 uur in de koelkast afkoelen.
3Spuit royale toeven botercrème op de muffins. Garneer met verse bosbessen of eetbare confetti.
BOTERCRÈME :
1Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de mini-kom. Doe alle ingrediënten in de mini-kom en mix circa 1 minuut met het FOODPROCESSORprogramma.
2Doe de botercrème in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en koel deze voor gebruik minimaal 1 uur in de koelkast.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product