ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Courgettehapjes

met geitenkaas en pesto

Courgettehapjes met geitenkaas en pesto

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 20 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
4 kleine courgettes
300 g verse geitenkaas
150 g pesto
4 grote sneden boerenbrood brood
Zout, peper
1De courgettes wassen, de uiteinden afsnijden en in de lengte schillen, waarbij u om en om stroken schil laat zitten. In tamelijk dikke schijven snijden (ca.3 cm). Doe een liter water in het reservoir van de stoomkoker. Leg de courgettes in een stoomschaal, leg het deksel erop en laat ongeveer 20 min. op 100°C stomen. De courgettes moeten beetgaar zijn. Laten uitlekken (op keukenpapier) en laten afkoelen.
2Snijd de geitenkaas in evenveel plakjes als er courgetteschijven zijn. 
3Spreid de courgetteschijfjes uit op een schotel, besmeer ze met pesto, leg op elk schijfje een plakje geitenkaas en besmeer met de rest van de pesto. Met zout en peper bestrooien.
Tip van de chef

Koud serveren met lauw geroosterd brood.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product