ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Compote van rode vruchten

Duits recept


Voorbereiding : 5 min Rusttijd : -
Koken : 12 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
Compote van rode vruchten:
30 g maïszetmeel
250 ml rode wijn
600 g bevroren rode vruchten
4 el suiker
1 vanillestokje
sap van een ½ citroen
Vanillesaus:
5 eidooiers
60 g kristalsuiker
½ vanillestokje
350 ml volle melk
Compote van rode vruchten:
1

Meng in een kleine kom met een vork het maïszetmeel met 50 ml rode wijn tot een kleine bal.

2

Doe de rode vruchten, rode wijn, suiker, het vanillemerg, het gespleten vanillestokje en het gemengde maïszetmeel in de kom. Start het programma EXPERT gedurende 12 minuten op snelheid 3 en op 100 °C.

3

Voeg het citroensap toe en roer met een spatel. Serveer de compote koud of lauw met vanillesaus. De compote kan ook met ijs worden opgediend.

Vanillesaus:
1

Doe de eidooiers in de kom met de poedersuiker. Plaats de mixer, verwijder de dop en start het programma EXPERT gedurende 8 minuten op snelheid 5 en op 65 °C.

2

Voeg het vanillemerg en gespleten vanillestokje toe. Start het programma EXPERT gedurende 8 minuten op snelheid 3 en op 80 °C. Schenk beetje bij beetje de melk door de opening van het deksel en sluit.

© foto's Sandra Mahut
© 2017 Hachette Livre (Marabout)

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product