ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Clafoutis met vijgen

Clafoutis met vijgen Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 40 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 personen :
500 gram verse vijgen
120 gram bloem
3 eieren
300 ml volle melk
120 gram lichtbruine basterdsuiker
30 gram gesmolten boter plus
1 klontje om de quichevorm
in te vetten
enkele trosjes aalbessen
snufje zout
POEDERSUIKER:
100 gram suiker
1Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een lage ovenschaal (quichevorm) van 26 cm doorsnede met boter in.
2Was de vijgen, droog ze en snijd ze doormidden. Leg ze, met de aangesneden kant naar boven, in de ovenschaal.
3Doe alle ingrediënten in de rvs-kom, behalve de vijgen en de aalbessen, en stel het EXPERT-programma in op 1 minuut/snelheid 8 (zonder verwarmen). Spatel het mengsel halverwege de tijd een keer van de wand van de kom.
4Giet het vloeibare beslag tussen de vijgen. Zet de clafoutis 40 à 45 minuten in de oven. Was de trosjes aalbessen. Bestrooi de clafoutis met poedersuiker en garneer met een trosje aalbessen.
poedersuiker
1Doe de suiker in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 30 seconden/snelheid 18 (zonder verwarmen). Gebruik een gedeelte voor de clafoutis, de rest van de poedersuiker kunt u in een voorraadpot bewaren.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product