ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 40 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 personen :
500 gram ontpitte kersen
(vers of ontdooid)
120 gram bloem
1 klontje om de quichevorm
in te vetten
4 eieren
100 gram poedersuiker
120 ml volle melk
300 ml volle melk
30 gram gesmolten boter plus
enkele trosjes aalbessen
snufje zout
1Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een lage ovenschaal (quichevorm) van 26 cm doorsnede met boter in.
2Was de kersen, droog ze en snijd ze doormidden.
3Doe alle ingrediënten in de rvs-kom, behalve de kersen en de aalbessen, en stel het EXPERT-programma in op 1 minuut/snelheid 8 (zonder verwarmen). Spatel het mengsel halverwege de tijd een keer van de wand van de kom.
4Meng het beslag met de keren en giet het vloeibare beslag in de bakvorm. Zet de clafoutis 40 à 45 minuten in de oven. Was de trosjes aalbessen. Bestrooi de clafoutis met poedersuiker en garneer met een trosje aalbessen.
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product