ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Citroen-schuimtaart

Citroen-schuimtaart Cook Expert

Voorbereiding : 25 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur 5 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 2 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

8 PERSONEN :
DEEG :
250 gram bloem
125 gram poedersuiker
100 gram zachte boter
1 ei
CITROENCRÈME:
sap en rasp van 3 biologische citroenen
150 gram suiker
40 gram boter
3 eieren
ZWITSERSE MERINGUE:
4 eiwitten
1 snufje zout
160 gram poedersuiker
1Verwarm de oven voor op 180 °C.
2Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom en schakel het programma DEEG/TAART in. Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkblad uit met de deegroller. Bekleed een taartvorm van circa 28 cm doorsnede met het uitgerolde deeg, bedek het deeg met bakpapier en leg daarop een steunvulling. Bak de taartbodem 15 minuten blind* en verwijder daarna de steunvulling en het bakpapier. Zet de taartbodem circa 5 minuten in de oven terug tot het deeg goed gebakken is.
3Bereid ondertussen de citroencrème. Bedek hiermee de taartbodem en zet deze vervolgens 20 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven, verlaag de oventemperatuur naar 170 °C en bereid de Zwitserse meringue.
4Bedek de citroentaart met de meringue en bewerk de bovenzijde met een eetlepel om puntjes te vormen. Zet de taart opnieuw 10 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat de taart nog 10 minuten in de oven staan. Wilt u de puntjes van de meringue mooi bruin gekleurd hebben, schuif de taart dan even onder de het grill. Neem de taart uit de oven en laat hem verder afkoelen.
citroencrème
1Doe het sap en de rasp van de citroenen in de rvs-kom met de suiker en de eieren. Stel het EXPERT-programma in op 10 minuten/snelheid 3/95 °C. Voeg in de laatste minuut de in stukjes verdeelde boter toe door de opening in de deksel.
Zwitserse meringue
1Bevestig de eiwitklopper in de rvs-kom. Doe alle ingrediënten in de kom en stel het EXPERT-programma in op 10 minuten/snelheid 5/50 °C. Neem 5 seconden na aanvang van het programma de dop van de deksel.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES