ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Chorizobroodjes

met olijven

Chorizobroodjes met olijven Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 1 uur 30 min
Koken : 20 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 BROODJES :
80 gram chorizo
40 gram zwarte, ontpitte olijven
4 gram verse bakkersgist
of ½ zakje droge gist
180 ml water
250 gram tarwebloem
4 gram fijn zout
½ theelepel gedroogde
Provençaalse kruiden
1Snijd de chorizo in kleine blokjes en de olijven in grove stukken.
2Doe de gist en het water in de rvs-kom en schakel het programma BROOD/BRIOCHE in. Na 1 minuut stopt het programma. Voeg dan de bloem en het zout toe aan de inhoud van de kom en schakel het programma weer in door op Auto te drukken. Voeg de chorizo, olijven en Provençaalse kruiden toe en stel het EXPERT-programma in op 20 seconden/snelheid 6 (zonder verwarmen).
3Bestuif uw handen met bloem, neem het deeg uit de kom en rol dit tot een bal. Leg het deeg in een met bloem bestrooide grote schaal en dek deze af met een vochtige doek. Laat het deeg 1 uur rijzen.
4Druk de lucht met een vuist uit het deeg. Bestrooi het werkblad met bloem, leg hetdeeg erop en rol het tot een deegbal. Verdeel het deeg in zes gelijke porties, roldeze tot bolletjes en bestuif ze met bloem. Leg ze op een met bakpapier bedekt ovenrooster en laat ze nog eens 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C en zet een klein ovenschaaltje met water onder in de oven.
5Maak diepe kruisvormige inkepingen in de broodjes met een scherp, natgemaakt mes. Verlaag de oventemperatuur naar 200 °C en bak de broodjes 20 minuten in de oven.
6Keer de broodjes om en klop tegen de onderzijde om te controleren of ze gaar zijn. De broodjes moeten hol klinken. Laat de broodjes afkoelen op een rooster.

© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Het resultaat is afhankelijk van de gebruikte bloemsoort.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product