ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Chorba

Chorba Cook Expert

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 50 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN :
1 ui
2 wortels (200 gram)
2 stengels bleekselderij
500 gram vlees (mengsel van rundvlees en lamsvlees)
2 teentjes knoflook uit de knijper
blaadjes van 5 takjes koriander
blaadjes van 5 takjes munt
2 eetlepels olijfolie
600 ml water
1 kippenbouillontablet
½ theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel suiker
1 blik gepelde tomaten (240 gram)
1 eetlepel tomatenpuree
50 gram vermicelli
265 gram gekookte en uitgelekte
kikkererwten
½ bosje platte peterselie
zout en peper
1Installeer de grote transparante kom met daarin de midi-kom. Bevestig de plakjesschijf van 4mm. Pel de ui en snijd deze doormidden. Snijd de helft daarvan fijn met de plakjesschijf en het FOODPROCESSOR-programma. Zet de ui even apart. Snijd vervolgens de geschilde wortels en de stelen bleekselderij ook in plakjes. Zet ook deze groenten even apart.
2Verwijder de midi-kom en breng het metalen mes aan. Voeg het in grove stukken gesneden vlees, een teentje knoflook uit de knijper, de niet-fijngesneden helft van de ui, de gewassen koriander- en muntblaadjes, en zout en peper naar smaak toe. Schakel het FOODPROCESSOR-programma circa 30 seconden in. Het vlees moet zeer fijn gehakt worden. Haal de inhoud uit de kom en rol het vleesmengsel tot gehaktballetjes van circa 2 cm doorsnede.
3Zet de rvs-kom op de Cook Expert. Doe de olijfolie, de fijngesneden helft van de ui en het andere geperste teentje knoflook in de kom. Stel vervolgens het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 3/130 °C. Voeg de groenten, het water, het verkruimelde bouillontablet, de specerijen, de suiker, de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en stel het EXPERT-programma weer in op 35 minuten/snelheid 2A/100 °C.
4Voeg aan het einde van het programma vermicelli, gehaktballetjes en kikkererwten toe en stel het EXPERT-programma weer in op 10 minuten/snelheid 1A/120 °C. Voeg eventueel wat water toe als u de soep te dik vindt. Was de peterselie. Bestrooi de soep met wat gehakte peterselie en dien de soep in grote kommen op.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product