ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Chocoladepudding

Duits recept

Crème au chocolat (Pudding)

Voorbereiding : 5 min Rusttijd : -
Koken : 11 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN :
30 g suiker
400 ml volle melk
100 ml kookroom
1 mespuntje zout
80 g pure chocolade
30 g maïszetmeel
1

Breek de chocolade in stukken in de kom en hak met het programma EXPERT gedurende 30 seconden op snelheid 15 (zonder te verwarmen).Bewaar.

2

Verdeel de suiker goed over de bodem van de kom en start het programma EXPERT gedurende 3 seconden op snelheid 1A en op 140 °C.

3

Voeg 350 ml melk, de kookroom en een mespuntje zout toe. Start het programma EXPERT gedurende 5 minuten op snelheid 2A en op 105 °C.

4

Voeg de gehakte chocolade toe en start het programma EXPERT gedurende 1 minuut op snelheid 2A en op 105 °C.

5

Meng de overige melk met het maïszetmeel en voeg dit mengsel toe via de vultrechter, terwijl het programma EXPERT gedurende 2 minuten draait op snelheid 3 en op 105 °C.

6

Schenk de pudding in glaasjes en serveer koud of lauw. Chocoladepudding is heerlijk bij banaan en geraspte kokos.

© foto's Sandra Mahut
© 2017 Hachette Livre (Marabout)
Tip van de chef

Vervang de pure chocolade eens door witte chocolade.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
LeTebl

Lekker! Alleen moet 3 seconden op 140 graden volgend mij 3 minuten zijn in het recept. Tot de suiker gesmolten is ongeveer.