ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Chocolademousse

Chocolademousse Cook Expert
 

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 4 uur
Koken : 10 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
200 gram pure chocolade
100 gram slagroom
5 eieren
1 snufje zout
1Bevestig de eiwitklopper in de schone en droge rvs-kom. Doe de eiwitten in de kom met een snufje zout. Neem de dop van de deksel en schakel het programma STIJFGEKLOPT EIWIT in.
2Doe de in stukjes gebroken chocolade en de slagroom in de rvs-kom. Stel het EXPERT-programma in op 5 minuten/snelheid 3/60 °C. Spatel het mengsel van de wand van de kom en schakel het programma opnieuw 1 minuut in. Voeg de eidooiers via het gat in de deksel toe toe en stel het EXPERT-programma opnieuw in op 20 seconden/snelheid 10 (zonder verwarmen). Doe de mousse over in een schaal en laat afkoelen.
3Schep het stijfgeklopte eiwit met een spatel voorzichtig door het chocolademengsel.
4Zet de chocolademousse 2 uur koel weg alvorens op te dienen.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product