ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Chinese ravioli met garnalen

Raviolis vapeur aux crevettes Cook Expert

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 30 min
Koken : 10 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN :
RAVIOLIDEEG:
130 gram meel
80 ml lauw water
1 mespuntje zout
GARNALENVULLING:
300 gram gepelde garnalen
1 witte ui
½ tl sesamolie
2 el sojasaus
½ tl geraspte verse gemberwortel
MENGSEL OM DE RAVIOLI DICHT TE PLAKKEN:
1 tl bloem
1 tl lauw water
1Zeef* het meel en doe het in de metalen kom. Verwijder de dop uit het deksel. Start het programma DEEG/GEBAK. Voeg via de opening in het deksel geleidelijk het water toe. Controleer de consistentie van het deeg. Is het te plakkerig, voeg dan wat meel toe; is het te droog, voeg dan nog wat water toe. Het deeg is klaar als uw vingerafdruk erin blijft staan.
2Leg het deeg op een met meel bestoven werkblad. Kneed* het gedurende 30 seconden, wikkel het in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten. Maak in die tijd de vulling.
3Verdeel het deeg in balletjes van 2,5 cm. Rol deze met de deegroller uit tot rondjes van 8 cm doorsnede. Worden ze te plakkerig, bestrooi ze dan met wat bloem. De deegrondjes moeten bijna transparant zijn.
4Leg 1 tl vulling in het midden van elk rondje. Bestrijk de rand met het water/meel mengsel. Vouw het rondje dubbel en druk de randen licht aan om ze dicht te plakken. Ga door tot u alle vulling gebruikt heeft. Doe 500 ml water in de metalen kom en breng de stoomschaal op zijn plaats. Bekleed* de schaal met bakpapier en bestrijk die met olie. Leg een laag ravioli in de schaal. Start het programma STOMEN gedurende 10 minuten. Maak voor optimale resultaten de schaal niet te vol en stoom de ravioli in meerdere partijen. Serveer met sojasaus.
garnalenvulling
1Plaats de grote transparante kom en zet er de minikom in met het metalen mes. Doe alle ingrediënten voor de vulling in de minikom. Druk gedurende 30 seconden op PULSE. Duw de bereiding zo nodig met de spatel omlaag. Ga door tot u een niet te fijn gehakte vulling heeft.
© foto's Sandra Mahut
© 2016 Hachette Livre (Marabout) - version UK
 
Tip van de chef

U kunt de ongebruikte deegrondjes een maand in de vriezer bewaren. Bestuif ze licht met meel voordat u ze opstapelt en leg er bakpapier tussen.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product