ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Bolognesesaus

Bolognesesaus Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6/8 PERSONEN :
600 gram in stukjes gesneden
rundvlees (bijv. biefstuk)
3 uien
200 gram wortels
2 teentjes knoflook
1 stengel bleekselderij
70 ml olijfolie
800 gram tomatensaus
100 ml rode wijn
2 laurierblaadjes
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde basilicum
zout en peper
1Zet de grote transparante kom met het metalen mes op de machine. Doe het rundvlees in de kom en schakel het FOODPROCESSOR-programma in. Mix het vlees tot de gewenste structuur, maar zorg ervoor dat het niet tot moes gemalen wordt.
2Pel de uien, en was en schil de wortels. Pel de teentjes knoflook en snijd ze doormidden. Zet de rvs-kom op de machine. Vul deze met de doormidden gesneden uien, de wortels, de teentjes knoflook en de gehalveerde stengel bleekselderij. Stel het EXPERT-programma in op 30 seconden/snelheid 13 (zonder verwarmen). Spatel het mengsel zo nodig tussentijds van de wand van de kom. Voeg het vlees en de olijfolie toe en stel het EXPERT-programma weer in op 5 minuten/snelheid 2A/120 °C.
3Voeg de overige ingrediënten toe en selecteer het programma SUDDEREN. Laat de saus zo nodig langer koken.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Wilt u het gerecht sneller bereiden, dan kunt u in plaats van biefstuk rundergehakt kopen.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product