ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Boerenpaté

met gekonfijte ui

Boerenpaté met gekonfijte ui Cook Expert

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 2 uur Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

8 PERSONEN :
200 gram ontbijtspek in plakjes
500 gram doorregen varkenslappen of speklappen
250 gram kippenlevertjes
1 theelepel zout
versgemalen peper
1 ei
2 eetlepels cognac
150 gram kalfsoester
5 salieblaadjes
1 laurierblaadje
2 takjes tijm
GEKONFIJTE UI :
3 gele of zoete uien
1 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel riet- of bruine suiker
5 eetlepels olijfolie
enkele takjes tijm
1Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een patépot of hoge ovenschotel met de plakjes ontbijtspek. Laat de plakjes spek wat over de rand hangen.
2Doe de in stukjes gesneden varkenslappen en de kippenlevertjes in de grote transparante kom met het metalen mes. Voeg zout en peper toe en schakel het FOODPROCESSOR-programma circa 30 seconden in. Voeg het ei en de cognac toe en schakel het programma weer 15 seconden in.
3Schep de helft van het vleesmengsel in de patépot op het ontbijtspek. Snijd de kalfsoester in dunne plakjes. Leg de kalfsoester op het vleesmengsel en verdeel de rest van het vleesmengsel erover. Vouw de overhangende plakjes ontbijtspek over het vleesmengsel. Versier de paté met de blaadjes salie, het laurierblaadje en de tijm.
4Dek de patépot af met een deksel of een vel aluminiumfolie Bak de paté 1½ uur lang au bain-marie* in de oven. Laat de paté onder druk afkoelen door er een passend plankje of bordje op te leggen met daarop een gewicht. Serveer met de gekonfijte ui.
gekonfijte ui
1Pel de uien en snijd ze in de midi-kom met de plakjesschijf van 4 mm met het FOODPROCESSOR-programma.
2Vervang de midi-kom door de rvs-kom en vul deze met de uien, ahornsiroop, bruine suiker, olijfolie en tijm. Verwijder de dop en stel vervolgens het EXPERTprogramma in op 40 minuten/snelheid 3/90 °C.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product