ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Boerenpâté

Boerenpâté

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 2 uur 30 min Materiaal : pasteivorm
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 :
500 g Varkensvlees
125 g Kalfslapje
2 el Cognac
Blaadjes tijm, laurier
250 g Kippenlevertjes
1 Eieren
Zout, peper
1Verwarm de oven voor op 180 °C.
2Doe de levertjes, het varkensvlees, zout en peper in de grote kom met het metalen mes.
3Druk enkele keren op PULSE. Voeg via de invoerbuis de eieren en de cognac toe. Druk 5 à 6 keer op PULSE. Het mengsel mag niet te fijn gehakt worden.
4Verdeel de helft van het vleesmengsel over de pasteivorm, leg er 1 of 2 reepjes kalfsvlees op en bestrooi met tijm. Ga op dezelfde wijze door en vul de vorm met afwisselend het vleesmengsel, reepjes kalfsvlees en tijm.
5Leg tot slot enkele takjes tijm en laurierblaadjes op de paté.
6Giet een laagje water in een braadslede of in een grote schaal en zet de pasteischaal hierin. Plaats het geheel in de oven en laat de opgegeven tijd garen.
7Laat de paté afkoelen tot lauw en bewaar in de koelkast.
Tip van de chef

Geef er geroosterd boerenbrood en augurkjes bij.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…