ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Boerenbrood

Boerenbrood Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 3 uur
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

1 BOERENBROOD :
5 gram verse bakkersgist
of ½ zakje droge gist
240 ml koud water
400 gram tarwebloem
of broodbloem
5 gram fijn zout
1Doe de gist en het water in de rvs-kom en schakel het programma BROOD/BRIOCHE in. Na 1 minuut stopt het programma. Voeg de bloem en het zout toe aan de inhoud van de kom en schakel het programma weer in door op Auto te drukken. Doe het deeg in een met bloem bestrooide grote schaal, dek deze af met een vochtige doek en laat het deeg 2 uur rijzen.
2Neem het deeg uit de schaal en leg het op een met bloem bestrooid werkblad. Bewerk het deeg met de handpalmen en rek het naar de buitenzijde toe uit. Vouw vervolgens de vier hoeken weer naar het midden toe, keer het deeg om en leg het op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat het nog 1 uur rijzen, afgedekt met een vochtige doek.
3Een kwartier voordat de rijstijd afgelopen is, verwarmt u de oven voor op 220 °C. Zet een ovenschaaltje met koud water onder in de oven. Bestuif de deegbal met bloem en snijd ondiepe inkepingen in het deeg met een zeer scherp mes. Bak het ongeveer 30 à 35 minuten in de oven. Keer het brood om en klop tegen de onderzijde om te controleren of het gaar is. Het brood moet hol klinken. Laat het brood afkoelen op een rooster.

© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Het resultaat is afhankelijk van de gebruikte bloem.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product