ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 3 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
1 bloemkool van 700-1000 gram
2 sjalotjes
70 gram boter
1 liter water
2 kippenbouillontabletten
zout en versgemalen peper
200 ml slagroom
paar takjes verse kruiden naar keuze
30 gram pistachenoten of walnoten
2 eetlepels hazelnootolie
zout en versgemalen peper
1Verwijder de bladeren van de bloemkool. Was de bloemkool en snijd de roosjes eraf. Bewaar enkele roosjes voor de garnering. Pel de sjalotjes, snijd ze doormidden en doe ze in de rvs-kom met de bloemkool, de boter, het water, de bouillontabletten en peper naar smaak. Selecteer het programma ROMIGE SOEP.
2Kook de bloemkoolroosjes voor de garnering 3 minuten in water met zout. Laat ze uitlekken.
3Druk ongeveer 5 minuten voor het einde van het programma op Stop, voeg de slagroom toe en breng de soep desgewenst verder op smaak met zout en peper. Schakel het programma weer in door op Auto te drukken. Breng desgewenst verder op smaak met zout en peper.
4Dien de soep op in diepe borden en garneer met de gekookte bloemkoolroosjes, de kleingehakte verse kruiden, de fijngehakte pistachenoten en de hazelnootolie.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

U kunt deze soep ook garneren met gerookte zalm.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
Krisveys

ik doe er 2 stengels citroengras bij. perfecte combinatie

Anja Van Volsem

Stoom de bloemkoolroosjes voor garnering eerst 15 min op 110°. Bak ze daarna kort met curry kruiden. Hiermee de soep garneren, samen met geroosterde pijnboompitten.