ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Beignets van groene tomaten

Beignets van groene tomaten

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 5 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
4 groene tomaten
200 g + 3 eetlepels gezeefde bloem
1 theelepel gist
250 ml lauw water
1 mespunt zout
1 mespunt cayennepeper
3 eetlepels olijfolie
frituurolie
Saus
50 ml zure room
200 g goed uitgelekte kwark
1 theelepel paprikapoeder
1 mespunt geraspte nootmuskaat
2 mespunten cayennepeper
zout, peper
1Bereid het beslag: meng bloem, gist, zout en cayennepeper in een grote slakom. Voeg de olie toe
en verdun met 250 ml lauw water. Klop het op tot u een glad beslag heeft, laat het een uur rusten bij kamertemperatuur.
2Maak ondertussen de saus klaar. Klop de kwark glad met een garde, voeg de room toe. Voeg de
nootmuskaat, de paprikapoeder, de cayennepeper, zout en peper toe en zet de saus koel.
3Was en droog de tomaten, verwijder de steeltjes, snijd ze in plakken van 4 mm dik. Schenk 3 eetlepels olie in een bord.
4Verhit de friteuse tot 175°C. Prik de plakken tomaat op een vork om beide kanten achtereenvolgens door de bloem en door het beslag te kunnen halen. Dompel ze gedurende 4 tot 5 minuten in kleine series in de olie om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken en draai ze halverwege om zodat beide kanten bruin worden. Laat ze uitlekken in de frituurmand en vervolgens op keukenpapier.
5Houd ze warm terwijl u de volgende serie frituurt. Warm serveren, met de koude saus, samen met
geroosterde bacon en dunne plakjes venkel.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product