ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Beignets van gamba’s

Beignets van gamba’s

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 3 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
16 grote, rauwe garnalen (gamba’s)
100 g + 20 g bloem
150 ml koud water
1 eierdooier
het sap van 1 citroen
zout
frituurolie
1Pel de garnalen, behalve het uiteinde van de staart. Maak met een mes een inkeping langs de buik om te voorkomen dat ze tijdens het bakken in elkaar rollen.
2Klop in een kom 150 ml koud water met de eierdooier, strooi de bloem erbij, voeg zout toe. Vermeng de ingrediënten snel zodat een luchtig beslag wordt verkregen.
3Doe de overgebleven 20 g bloem in een diep bord, haal de gamba’s door de bloem en dompel ze in het beslag.
4Verhit de friteuse tot 180°C. Bak de gamba’s in twee series van elk ongeveer 3 minuten. Laat ze uitlekken in de frituurmand en vervolgens op keukenpapier. Houd ze warm terwijl u de volgende serie frituurt. Warm serveren met citroensap erover.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product