ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Authentieke pizza margherita

Italiaans recept

Authentieke pizza margherita, cook expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 25 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 personen :
Extra vierge olijfolie
250 g tomatensaus
1 bolletje mozzarella
6 blaadjes verse basilicum
PIZZADEEG:
1 zakje droog bakkersgist
125 g water
250 g bloem
5 g zout
25 g extra vierge olijfolie
1Pizzadeeg: Doe het gist en het water in de kom en schakel het programma BROOD/BRIOCHE in. Na 1 minuut stopt het programma. Vouw het deeg indien nodig om, voeg de bloem, het zout en 2 eetlepels olijfolie toe en druk daarna op de toets Auto. Haal het deeg eruit, maak er een bol van en leg het in een met bloem bestrooide slakom. Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het minstens 1 uur rijzen (3 uur is ideaal; het deeg moet in volume verdubbelen)
2Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak het deeg plat tot het ½ cm dik is. Leg het deeg op eenbakplaat.
3Bestrijk het tot op 1 cm van de rand met tomatensaus en giet er een dun laagje olijfolie op. Laat 18 minuten bakken.
4Voeg de in fijne plakken gesneden mozzarella toe en plaats de bakplaat weer 7 à 8 minuten in de oven. Voeg aan het einde van de baktijd de blaadjes basilicum en wat olijfolie toe.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016 - IT versie

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product