ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Auberginepuree

Auberginepuree

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 45 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

1 :
1 aubergine
2 el olijfolie
1 klein knoflookteentje
1 el citroensap 
Zeezout, peper
1Verwarm de oven voor op 180 °C. Prik de aubergine in met een vork.
2Leg de aubergine in een ovenschaal en zet deze ca. 45 min. in de hete oven, totdat de schil gerimpeld en het vruchtvlees zacht is.
3Pel de knoflook. Snijd de aubergine doormidden en schep er met een lepel het vruchtvlees uit.
4Doe het vruchtvlees van de aubergine en de knoflook in de mini-kom. Voeg de olijfolie en het citroensap toe. Laat de machine ca. 30 seconden draaien totdat u een homogeen mengsel heeft. Breng op smaak met zout en peper.
Tip van de chef

Bestrooi met gehakte zwarte olijven en serveer met geroosterd boerenbrood.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product