ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Aspergesoep

Aspergesoep Cook Expert

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 4 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
30 gram roomboter
1 kleine ui
1 teentje knoflook
30 gram bloem
500 gram witte asperges
1 liter kippenbouillon
125 ml slagroom
zout en peper
2 takjes dragon
1Doe de boter, de in vieren gesneden ui en de gehalveerde knoflook in de rvs-kom. Stel het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 3/110 °C.
2Voeg de bloem toe en stel de machine nogmaals in op het EXPERT-programma 3 minuten/snelheid 3/110 °C.
3Schil de asperges en verwijder de onderste 4 cm. Snijd de asperges in grote stukken. Voeg ze aan de inhoud van de rvs-kom toe samen met de bouillon en de slagroom. Selecteer het programma ROMIGE SOEP.
4Breng ongeveer 1 minuut voor het einde van het programma de soep op smaak met zout en peper en voeg de gehakte blaadjes van de takjes dragon toe.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Heerlijk te garneren met reepjes achterham en stukjes hardgekookt ei.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
ghoorens

Zeer lekkere en gemakkelijke soep. Ik heb de ham ook niet van doen, ik werk af met een dosis versgepelde grijze garnalen, heerlijk.

Greet L

Heel geslaagd. Voor mij hoeven de garneringen met hesp en ei niet echt. Beetje peterselie doet ook al wat.

Mama

Super soep