ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Appel-en perengelei

Appel-en perengelei Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 24 uur
Koken : 20 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

3/4 POTTEN JAM :
± 600 gram appels
± 600 gram peren
500 gram geleisuiker 2:1
sap van een ½ citroen
1 eetlepel vanille-extract
1Was de appels en peren, snijd ze in vieren en centrifugeer ze; er moet 750 ml sap overblijven.
2Doe het sap in de rvs-kom met de geleisuiker, het citroensap en het vanille-extract. Stel het EXPERT-programma in op 13 minuten/snelheid 1A/130 °C.
3Schenk de jam in gesteriliseerde glazen potten, sluit deze af en zet de potten een kwartier op zijn kop weg. Zet de potten weer rechtop en laat de jam 12 uur opstijven alvorens te serveren.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product