ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Ansjovis à la Sicilienne

Italiaans recept

Ansjovis à la Sicilienne, Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 45 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 personen :
½ ui, in tweeën gesneden
½ teentje knoflook
800 g gepelde tomaten
600 g ansjovisfilets
4 takjes tijm
4 takjes verse oregano
12 kappertjes
2 lepels extra vierge olijfolie
40 g ontpitte olijven
Peper en zout
1Doe de ui en knoflook in de kom en stel het EXPERT-programma in op 10 seconden/snelheid 13.
2Roer om en voeg daarna een lepel water en de gepelde tomaten toe. Stel dan het EXPERT-programma in op 12 minuten/snelheid 2A/120 °C.
3Plaats de stoommand, rol de ansjovisfilets op, prik deze dicht met een tandenstoker en verdeel over de bodem en verdieping, beide bedekt met bakpapier. Bestrooi de vis met de tijm, oregano en een beetje peperStel het EXPERT-programma in op 15 minuten/snelheid 2A/100 °C. Controleer de baktijd van de vis en verleng deze eventueel met enkele minuten. Verwijder de stoommand en houd deze warm.
4Mix de saus met het EXPERT-programma 30 seconden/snelheid 16.
5Voeg de kappertjes, olijfolie en olijven toe aan de saus en stel het EXPERT-programma in op 2 minuten/snelheid 1A/100 °C.Leg de ansjovisfilets op een schaal en giet de saus erover. Serveer direct. 
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016 - IT versie

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product