ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Amandine-kersen clafoutis

Amandine-kersen clafoutis

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 45 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 personen :
750 g ontpitte kersen
150 g kristalsuiker
50 g boter
200 ml magere room
30 g meel
4 grote eieren
2 zakjes vanillesuiker
200 ml melk
200 g amandelpoeder
1Verwarm de oven voor op 180°C.
2Laat de boter op laag vuur smelten en zet deze opzij. Doe de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker in de blender en mix 30 seconden op snelheid 3.
3De melk, de room en de gesmolten boter toevoegen gevolgd door de amandelpoeder, het meel en een mespuntje zout.
4Meng 30 seconden op snelheid 1.
5Een bakvorm met hoge randen dik beboteren. Verdeel de kersen op de bodem van de vorm en schenk de bereiding erop. Bak de clafoutis in 40 à 45 minuten gaar.
6Warm of koud serveren.
Tip van de chef

U kunt de kersen vervangen door een pot griotten.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product