ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Yochurttaart met chocoladepasta

en kokosglazuur

Yochurttaart, chocoladepasta, kokosglazuur

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 30 min
Koken : 40 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 personen :
YOGHURTTAART
125 ml volle yoghurt
120 gram suiker
240 gram bloem
3 eieren
2 theelepels bakpoeder
5 eetlepels Nutella
GLAZUUR
1 eiwit
170 gram poedersuiker
20 gram geraspte kokos
1Verwarm de oven voor op 180 °C.
2Doe alle ingrediënten voor de yoghurttaart in de rvs-kom en selecteer het programma DEEG/TAART. Spatel zo nodig de wanden van de kom tussentijds een keer schoon. Giet het deeg in een ingevette springvorm van 20 cm doorsnede. Zet de taartvorm 30 tot 35 minuten in de oven.
3Neem de taart uit de vorm en laat hem dan verder op een rooster afkoelen. Snijd de taart horizontaal doormidden en bestrijk de onderste taarthelft met Nutella; laat daarbij de buitenste rand van 2 cm onbedekt. Zet het bovenste deel weer op het onderste deel van de taart.
4Bereid het glazuur: doe alle ingrediënten, behalve de kokos, in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 1 minuut/snelheid 3 (zonder verwarmen). Mocht het glazuur iets te dik zijn, voeg dan wat water toe. Giet het glazuur gelijkmatig over de taart en bestrooi de taart vervolgens met de geraspte kokos.
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product