ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Wraps met kip

wortel en rode kool

Wraps met kip wortel en rode kool Cook Expert

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 30 min
Koken : 10 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN 8 WRAPS :
¼ rode kool (250 gram)
3 wortels (300 gram)
½ bosje bieslook
1 avocado
6 tot 8 eetlepels mayonaise
3 gekookte kipfilets
8 bladen ijsbergsla
8 gedroogde tomaten op olie
zout en peper
WRAPS :
400 gram bloem
2 theelepels zout
2 theelepels olijfolie plus 1 scheutje
150 ml lauw water
1Begin met de bereiding van de wraps. Snijd de rode kool in grote stukken. Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de midi-kom. Bevestig de plakjesschijf van 2 mm. Snijd met het FOODPROCESSOR-programma de kool fijn en zet deze even apart. Was en schil de wortels. Rasp de wortels met de raspschijf van 4 mm met het FOODPROCESSOR-programma en zet de geraspte wortel daarna ook even apart. Schil en snijd de avocado in reepjes. Snijd de bieslook fijn en voeg deze toe aan de mayonaise. Snijd ten slotte de kipfilets in dunne reepjes.
2Leg een tortilla neer en bestrijk deze met de bieslookmayonaise. Leg de rode kool en wortel in banen op de mayonaise en voeg wat avocadoreepjes en kip toe. Voeg ten slotte een blad ijsbergsla en een gedroogde tomaat toe.
3Rol de wrap strak op van onder naar boven toe. Snijd de wrap schuin doormidden en rol de twee delen in stukken bakpapier om ze te serveren.
wraps (tarwetortilla’s)
1Doe de bloem, het zout en de olijfolie in de rvs-kom, voeg de helft van het lauwe water toe en schakel het DEEG/TAART-programma in. Voeg de rest van het water toe via de opening in de deksel en schakel opnieuw het DEEG/TAART-programma in. Voeg zo nodig een beetje meer water of meer bloem toe.
2Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkblad en verdeel het in acht bolletjes van gelijke grootte. Druk de bolletjes een beetje plat met de hand, dek ze af met een schone doek en laat ze 30 minuten rusten.
3Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Rol elk bolletje zo dun mogelijk uit met de deegroller. Bak de wraps per kant 1 minuut en leg ze op een vochtige doek zodat ze buigzaam blijven. 

© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product