ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Vissoep

met rouille

Vissoep met rouille Cook Expert

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
1 ui
1 wortel (100 gram)
½ prei (75 gram)
½ venkelknol (100 gram)
1 teentje knoflook
1 groentebouillon tablet
1 theelepel visbouillon in
poedervorm of ½ visbouillontablet
2 trostomaten
1 theelepel Provençaalse kruiden
1 eetlepel pastis of andere
alcoholische anijsdrank
750 ml water
1 kg verschillende soorten in stukjes
gesneden vis, zonder vel en graten
1 plukje saffraan
70 gram tomatenpuree
2 theelepels olijfolie
1 theelepel zout
versgemalen peper
ROUILLE :
1 kleine rode peper
2 teentjes knoflook
2 eidooiers
1 eetlepel mosterd
1 gram saffraan
200 ml plantaardige olie
1 eetlepel tomatenpuree
zout en peper
1Doe alle gewassen en gesneden groenten in de rvs-kom (houd een paar stukjes achter voor de garnering) met de knoflook, de bouillontabletten, de in vieren gesneden tomaten, de Provençaalse kruiden, de pastis, het water, en peper en zout naar smaak.
2Sluit de kom met de deksel en schakel het programma ROMIGE SOEP in.
3Druk halverwege de kooktijd op Stop. Voeg vis, saffraan, tomatenpuree en olijfolie aan de inhoud van de kom toe. Schakel het programma weer in door op Auto te drukken. Schakel aan het einde van het programma de Cook Expert nog 1 minuut in op snelheid 18 (zonder te verwarmen).
4Dien de soep heet op met geroosterde sneetjes stokbrood, de achtergehouden groenten en de rouille.
rouille
1Installeer de grote transparante kom en met daarin de mini-kom op de Cook Expert.
2Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadjes. Doe de teentjes knoflook en de rode peper in de kom. Schakel het FOODPROCESSOR-programma circa 30 seconden in. Spatel de stukjes van de wand van de kom naar het midden.
3Voeg de eidooiers, mosterd, saffraan, het zout en de peper toe. Schakel de machine 1 minuut in en voeg via de invoerbuis een scheutje olie toe en daarna de tomatenpuree.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product