ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Victoria sponge cake

avec confiture et crème fouettée

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 20 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

8-10 PERSONEN :
225 gram meel
225 gram kristalsuiker
225 gram zachte boter
1 zakje bakpoeder
4 middelgrote eieren
Poedersuiker
1 pot aardbeien- of frambozenjam Slagroom
1Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6). Beboter twee ronde taartvormen (18 cm) en bekleed* de bodem met bakpapier.
2Doe alle ingrediënten in de metalen kom. Start het programma DEEG/TAART. Druk na 10 tot 15 seconden op STOP, duw het beslag omlaag met de spatel* en start het programma opnieuw gedurende 5 seconden.
3Verdeel het beslag over de twee vormen. Bak 20 tot 25 minuten in de oven. Controleer
of de cake gaar is door er met de punt van een mes in te steken. Het mes moet er schoon uitkomen.
4Laat afkoelen op een rooster. Bestrijk het oppervlak van een van de taarten met jam en doe daarop een laag slagroom. Leg de andere taart er voorzichtig bovenop.
Bestrooi met poedersuiker.
© foto's Sandra Mahut
© 2016 Hachette Livre (Marabout) - version UK
Tip van de chef

U kunt uw taart vullen met rode vruchten en/of de slagroom vervangen door een botercrème.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product