ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Vanille-ijs


Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 4 tot 6 uur in de koelkast
Koken : 10 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 2 stemmen
Download het recept :
 

6-8 PERSONEN :
500 ml volle melk
1 vanillestokje
6 eidooiers
125 g suiker
1

Giet de volle melk in een kookpan. Open het vanillestokje in de lengte en trek de zaadjes met de punt van een mes eruit en voeg deze samen met het stokje erbij. Breng aan de kook.

2

Klop de eidooiers met de suiker in een kom. Giet de warme vanillemelk er langzaam bij en roer het zachtjes.

3

Giet het mengsel in een kookpan en breng het op een laag vuur aan de kook. Blijf roeren totdat de crème dikker wordt (tot 83°C).

4

Giet de bereiding in een kom, dek het af met huishoudfolie en laat het afkoelen. Bewaar in de koelkast totdat het gekoeld is.

5

Haal het vanillestokje eruit. Giet de bereiding in de machine en zet het SCHEPIJS of SOFTIJS programma aan. Wanneer het lampje knippert, is uw ijs gereed.

6

Dien het ijs onmiddellijk op of bewaar het in de vriezer.

 

TIP: Vervang het vanillestokje eens voor amandelen of pistaches noten. 


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product