ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Terrine van schorpioenvis

met kreeftensaus

Terrine van schorpioenvis met kreeftensaus

Voorbereiding : 25 min Rusttijd : 5 min
Koken : 20 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
400 g schorpioenvisfilet
zonder vel en zonder graat
½ oud stokbrood
3 eieren
400 ml melk
1 klontje boter
1 potje dikke crème fraîche
Zout, peper
SAUS:
100 ml slagroom
300 ml bisque de homard (1 blik)
1Snijd het brood in dikke sneden. Verwarm de melk tot lauw en laat het brood er 5 min. in weken. Snijd de vis in stukken. Meng de vis met de eierdooiers, het melk/brood mengsel, de room, zout en peper.
2Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en schep het eiwit door het mengsel.
3Beboter een kleine rechthoekige vorm en giet de bereiding erin. Doe een liter water in het reservoir van de stoomkoker. Zet de terrine afgedekt met aluminiumfolie in een stoomschaal, leg het deksel erop en laat 20 min. op 100° stomen.
4Keer de terrine uit de vorm op een schotel. Tot lauw laten afkoelen.
5Maak de saus: de bisque met de room vermengen, tot lauw verwarmen en in een sauskom schenken. Serveer de lauwe terrine met de lauwe saus.
Tip van de chef

U kunt bij de terrine ook een saus met tuinkruiden geven.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product