ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Soep met ui

Soupe à l'oignon au curry

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 45 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
5 grote uien in 4 gesneden
50 gram boter
1 eetlepel bloem of Maïzena®
1 liter warm water
100 ml witte wijn
1 kippenbouillonblokje
100 gram geraspte comté
1 eetlepel fijn zout, 5 bessen-peper
SOLDAATJES:
4 sneden oud brood
1 ½ eetlepel olijfolie
1 eetlepel gewassen en fijngesneden* kruiden (bv. tijm, basilicum of bieslook)
150 gram gemalen kaas
zout, peper
1Doe de uien in de rvs-kom en stel het programma EXPERT in op 20 seconden/snelheid 13 (zonder verwarmen). Schraap de uien zo nodig van de wand.
2

Voeg de olijfolie toe, verwijder de dop en stel het EXPERT-programma in op 2 minuten/ snelheid 2A/ 110 °C. 

3

Voeg de bloem toe, plaats de dop op de deksel en stel het EXPERT-programma in op 1 minuut/ snelheid 2/ 110 °C

4

Blus af met witte wijn en voeg vervolgens het warme water en het bouillontablet toe en breng op smaak met zout en peper. Stel het EXPERT-programma in op 40 minuten/ snelheid 2A/ 100 °C. Bereid de kaassoldaatjes terwijl de soep kookt. 

5

Giet de soep in ovenbestendige kommen en leg de soldaatjes erop. Bestrooi de
soep met de geraspte kaas. Gratineer de soep in de kommen 5 minuten onder de
ovengril op 230 °C zodat er een bruin korstje ontstaat.

soldaatjes
1Snijd de sneetjes brood in blokjes. Leg ze in een ovenschaal, giet de olijfolie eroverheen en bestrooi ze met zout, peper, kruiden en kaas.
2Bak ze op gemiddelde hoogte in de oven op 180 °C (th. 6) in de grillstand gedurende 10 minuten en controleer regelmatig. Maak vervolgens de soldaatjes van elkaar los.
© foto's Sandra Mahut
© 2014 Hachette Livre (Marabout)

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product