ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Rum-rozijnenijs

Rum-rozijnenijs

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 6 uur
Koken : 5 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 

10-15 bolletjes :
3 eetlepels rum
75 g rozijnen
600 ml slagroom
4 eierdooiers
100 g fijne kristalsuiker
1Laat de rozijnen een hele nacht of enkele uren in de rum weken.
2Schenk de slagroom in een pan en breng aan de kook.
3Klop in een kom de eierdooiers met de suiker.
4Voeg al kloppend de warme room toe aan het eierdooier-suikermengsel.
5Doe het geheel terug in de pan en laat het onder voortdurend roeren op laag vuur koken totdat het mengsel indikt en een vliesje vormt op de achterzijde van een houten lepel.
6Laat 4 à 6 uur afkoelen in de koelkast.
7Roer de geweekte rozijnen en de rum toe aan het roommengsel.
8Stel uw ijsmachine in werking. Schenk het mengsel erin via de opening. Laat de machine draaien totdat u de gewenste consistentie heeft, ongeveer 25 à 30 minuten.
9Serveer het ijs onmiddellijk of doe het over in een doos om het in de vriezer te bewaren.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product