ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Romige groenteschotel

Romige groenteschotel Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 35 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
1 zoete aardappel (300 gram)
2 paarse of oranje wortels (200 gram)
1 aardappel (200 gram)
1 courgette (200 gram)
100 gram romanesco
50 gram paneermeel
zout en versgemalen peper
romig mengsel :
100 gram ricotta
210 ml slagroom
100 ml melk
1 takje dragon of basilicum
1 ei
1Verwarm de oven voor op 180 °C.
2Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de midi-kom. Bevestig de plakjesschijf van 2 mm. Was en schil alle groenten en snijd ze (behalve de romaneso) met het FOODPROCESSOR-programma tot plakjes. Snijd de romanesco tot roosjes. Vervang de transparante kom door de rvs-kom.
3Vul de kom met 500 ml water en zet de stoommand in de kom. Doe de groenten in de stoommand en stel vervolgens het programma STOMEN.
4Bereid ondertussen het romige mengsel.
5Leg een laag groenten in een ovenschaal, bestrooi met zout en peper, en giet er wat romig mengsel overheen. Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn.
6Bestrooi het oppervlak met paneermeel en zet de schaal 15 minuten in de oven. Pas zo nodig de baktijd aan. U kunt de ovenschotel eventueel wat bruinen onder de grill.
romig mengsel
1Hak de blaadjes dragon of basilicum klein. Doe alle ingrediënten in de rvs-kom.
2Stel het EXPERT-programma in op 45 seconden/snelheid 8 (zonder verwarmen).
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

U kunt de romanesco vervangen door bloemkool.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product