ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Quinoasalade

met pesto-citroenvinaigrette

Quinoasalade met pesto-citroenvinaigrette Cook Expert

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 20 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
1 rode ui
700 ml warm water
1 groentebouillontablet
300 gram quinoa
150 gram kerstomaten
½ komkommer
1 avocado
quelques feuilles de basilic
200 gram uitgelekte kikkererwten
enkele blaadjes basilicum
PESTO-CITROENVINAIGRETTE:
2 citroenen
1 ½ eetlepel olijfolie
zout en versgemalen peper
1 eetlepel pesto
½ bosje bieslook
½ bosje basilicum
1Pel de rode ui en snijd deze in vieren. Doe de ui in de rvs-kom. Stel het EXPERTprogramma in op 15 seconden/snelheid 13 (zonder verwarmen). Zet de ui even apart.
2Vul de kom met het warme water, het bouillontablet en de quinoa. Stel het EXPERT-programma in op 20 minuten/snelheid 2A/105 °C.
3Maak de pesto-citroenvinaigrette.
4Was de kerstomaten en de halve komkommer. Snijd de kerstomaten doormidden en de geschilde halve komkommer in blokjes. Schil en snijd de avocado in blokjes.
5Schep de gare quinoa uit de rvs-kom en spoel deze met koud water om te laten afkoelen. Meng de quinoa met de kikkererwten, tomaten, avocado, rode ui en komkommer en giet de pesto-citroenvinaigrette eroverheen. Meng alle ingrediënten en bestrooi het gerecht met enkele blaadjes basilicum. Dien de salade koud op.
pesto-citroenvinaigrette
1Pers de citroenen en meng het citroensap met de olijfolie. Voeg zout, peper en 1 eetlepel pesto toe.
2Was de bieslook en de basilicum, snijd ze fijn en meng ze met de vinaigrette.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product