ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Pizza quattro stagioni

Italiaans recept

Pizza quattro stagioni, Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 25 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 personen :
Extra vierge olijfolie
250 g tomatensaus
1 bolletje mozzarella
6 blaadjes verse basilicum
100 g champignons in olie
100 g artisjokken in olie
70 g in plakjes gesneden gekookte ham
50 g zwarte ontpitte olijven
PIZZADEEG:
1 zakje droog bakkersgist
125 g water
250 g bloem
5 g zout
25 g extra vierge olijfolie
1Pizzadeeg: Doe het gist en het water in de kom en schakel het programma BROOD/BRIOCHE in. Na 1 minuut stopt het programma. Vouw het deeg indien nodig om, voeg de bloem, het zout en 2 eetlepels olijfolie toe en druk daarna op de toets Auto. Haal het deeg eruit, maak er een bol van en leg het in een met bloem bestrooide slakom. Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het minstens 1 uur rijzen (3 uur is ideaal; het deeg moet in volume verdubbelen)
2Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak het deeg plat tot het ½ cm dik is. Leg het deeg op een bakplaat.
3Bestrijk het tot op 1 cm van de rand met tomatensaus en giet er een dun laagje olijfolie op. Laat 18 minuten bakken.
4Voeg de champignons, artisjokken, ham en olijven toe door vier kwarten te vormen: een kwart met mozzarella en olijven, een kwart met ham, een kwart met artisjokken en een kwart met champignons. Plaats daarna de bakplaat weer 7 à 8 minuten in de oven. Voeg aan het einde van de baktijd de blaadjes basilicum en wat olijfolie toe.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016 - IT versie

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product