ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Pastasalade

met knapperige groenten

Pastasalade met knapperige groenten Cook Expert

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 10 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
400 gram pasta, bijv. penne
70 ml olijfolie
1 citroen
6 takjes basilicum
3 takjes peterselie
1 wortel (100 gram)
1 courgette (200 gram)
6 radijsjes
1 rode paprika (150 gram)
1 rode ui
1 eetlepel pesto (naar keuze)
zout en versgemalen peper
1Kook de pasta in een pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2Laat na het koken de pasta uitlekken en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen. Giet de pasta over in een grote schaal en besprenkel met olijfolie en citroensap. Zet de schaal vervolgens minstens 1 uur in de koelkast.
3Zet ondertussen de grote transparante kom op de machine met daarin de minikom. Hak de helft van de basilicum en de peterselie fijn in de mini-kom met behulp van het programma FOODPROCESSOR. Meng de kruiden vervolgens door de pasta en zet de pasta daarna weer koel weg.
4Was en schil alle groenten. Zet de midi-kom in de grote kom en bevestig daarin de raspschijf van 4 mm. Rasp de wortel en de courgette. Vervang de raspschijf door de plakjesschijf van 2 mm en snijd de radijsjes, van zaden ontdane paprika en rode ui tot plakjes.
5Meng de pasta en de uitgelekte groenten in een grote schaal. Voeg zout en peper naar smaak toe en desgewenst de pesto. Garneer met de resterende blaadjes basilicum.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Ook lekker met wat uitgebakken spekjes.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product