ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Paella

Paella Cook Expert

Voorbereiding : 5 min Rusttijd : -
Koken : 20 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
350 gram langkorrelige rijst
2 eetlepels olijfolie
2 draadjes saffraan
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel tomatenpuree
600 ml visbouillon
1 handje gewassen spinazie zonder
steeltjes
200 gram diepvriesdoperwten
1 chorizo van 150 gram, in plakjes
120 gram verse, gaar gestoomde mosselen
12 gekookte, gepelde gamba’s
1Pel de sjalotjes en snijd ze doormidden. Pel de teentjes knoflook.
2Doe de sjalotjes en de knoflook in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 30 seconden/snelheid 13 (zonder verwarmen). Spatel het mengsel van de wand van de kom en schakel het programma nogmaals 20 seconden in. Voeg aan het einde van het programma de rijst en de olijfolie toe en stel het EXPERT-programma in op 5 minuten/snelheid 1A/120 °C.
3Voeg vervolgens de saffraan, het paprikapoeder, de tomatenpuree en de visbouillon toe en stel het EXPERT-programma in op 15 minuten/snelheid 2A/90 °C. Voeg halverwege dit programma via de opening in de deksel de fijngesneden spinazie en de erwtjes toe. Pas indien nodig de kooktijd aan.
4Druk 2 minuten voor het einde van het programma op Stop en voeg de plakjes chorizo toe. Schakel het programma weer in. Leg aan het einde van het programma de mosselen en de garnalen op de paella en laat de paella nog 4 minuten in de machine nawellen zodat de mosselen en gamba’s mee verwarmd worden.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Voor een paella kiest u altijd een langkorrelige rijst.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product