ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Minibaba's met rum

Minibaba's met rum Cook Expert

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 30 min
Koken : 35 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
3 eieren
1 snufje zout
150 gram suiker
60 ml warme melk
50 gram zachte boter
120 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
200 ml slagroom
enkele verse vruchten naar keuze
RUMSIROOP:
1 biologische sinaasappel
75 ml rum
375 ml water
125 g suiker
1Zet de rvs-kom op de machine en bevestig de eiwitklopper erin. Scheid de eieren in dooiers en witten. Doe de eiwitten met een snufje zout in de kom, verwijder de dop en schakel het programma STIJFGEKLOPT EIWIT in. Doe het stijfgeklopt eiwit over in een grote schaal.
2Doe de eidooiers met de suiker in de rvs-kom met de eiwitklopper en stel het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 4 (zonder verwarmen) tot het mengsel lichtgeel van kleur is en schuimig wordt. Voeg de warme melk, de boter, de bloem en het bakpoeder toe en stel het EXPERT-programma in op 4 minuten/snelheid 6 (zonder verwarmen). Spatel het mengsel zo nodig tussentijds een keer van de wand van de kom. Doe dit mengsel bij het eiwit en spatel het er voorzichtig doorheen. Verwarm de oven voor op 180 °C.
3Beboter 6 babavormpjes of kleine tulbandvormpjes en verdeel het deeg over de vormpjes. Zet de baba’s 25 minuten in de oven.
4Bereid ondertussen de siroop. Neem de baba’s uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster. Dompel ze in de rumsiroop.
5Doe de slagroom in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en bedek het midden van de baba’s met slagroom. Versier ze met doormidden gesneden verse vruchten en giet er nogmaals siroop overheen.
rumsiroop
1Doe de geraspte schil en het sap van de sinaasappel met de overige ingrediënten in de kom.
2Stel het EXPERT-programma in op 20 minuten/snelheid 1A/120 °C.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product