ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Meringues

Meringues Cook Expert

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 2 uur 35 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
6 eiwitten
250 gram poedersuiker
1 snufje zout
meringues
1Verwarm de oven voor op 110 °C.
2Bevestig de eiwitklopper in de schone en droge rvs-kom. Doe alle ingrediënten voor de meringues in de kom en stel het EXPERT-programma in op 10 minuten/snelheid 5/50 °C. Neem 5 seconden na aanvang van het programma de dop van de deksel.
3Bedek een bakplaat met bakpapier en schep hierop hoopjes schuim van 5 cm doorsnede en 2 cm hoogte met behulp van een lepel. Vorm een kuiltje in het midden van de meringue.
4Zet de meringues ongeveer 1½ à 2 uur in de oven. De schuimgebakjes zijn gaar als ze gemakkelijk van de bakplaat los laten. Laat de meringues na het bakken in de oven afkoelen met de ovendeur op een kier.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

De temperatuur en de baktijd van de meringues hangt af van de grootte, maar ook van uw oven. Raadpleeg de handleiding van uw oven voor meer informatie. In plaats van kersencompote is het ook heerlijk om het vruchtvlees en de pitjes van een passievrucht over de slagroom te verdelen.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product