ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Koffie-ijs

Koffie-ijs

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 6 uur
Koken : 5 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 

10-15 bolletjes :
600 ml slagroom
4 eierdooiers
100 g fijne kristalsuiker
3 eetlepels oploskoffie
of 40 ml expresso
1Schenk de slagroom in een pan en breng aan de kook.
2Klop in een kom de eierdooiers met de suiker.
3Voeg al kloppend de warme room toe aan het eierdooier-suikermengsel.
4Doe het geheel terug in de pan en laat het onder voortdurend roeren op laag vuur koken totdat het mengsel indikt en een vliesje vormt op de achterzijde van een houten lepel.
5Los de koffie op in 3 eetlepels warm water en voeg dit toe aan het roommengsel.
6Laat 4 à 6 uur in de koelkast afkoelen.
7Als de bereiding koud is, stelt u uw ijsmachine in werking. Schenk het mengsel erin via de opening. Laat de machine draaien totdat u de gewenste consistentie heeft, ongeveer 20 à 30 minuten.
8Serveer het ijs onmiddellijk of doe het over in een doos om het in de vriezer te bewaren.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product