ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Klassieke tartaar

Klassieke tartaar

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 1 uur
Koken : - Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4-6 personen :
2 sjalotjes
1 eetlepel kappertjes
½ bosje bieslook
½ gele paprika
650 gram gehakt
1 eetlepel olijfolie
sap van 1 citroen of limoen
wat gemengde sla (in optie)
½ mango (in optie)
1Hak de bieslook grof. Zet de grote transparante kom op de machine met daarin het mes. Doe de gepelde en in vieren gesneden sjalotjes erin en selecteer het FOODPROCESSOR-programma. Druk vier maal op de Pulse-toets om de sjalotjes fijn te maken. Voeg het gehakt, de kappertjes, de grof gesneden kruiden, de in stukjes gesneden paprika en de olijfolie  toe. Druk nog vier maal op de Pulse-toets.
2Spatel het mengsel van de wand van de kom en druk nog enkele malen op Pulse als de vis nog niet goed fijngehakt is.
3Besprenkel het mengsel met het citroen- of limoensap.
4Gebruik voor een fraaie presentatie een ronde uitsteekvorm van 6 tot 8 cm doorsnede. Vul deze met de tartaar, druk licht aan en neem dan de ring weg. Zet de borden 1 uur in de koelkast alvorens op te dienen. Garneer met wat gemengde sla en plakjes mango.
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

U kunt het gerecht opdienen met wasabimayonaise (zie blz. 234) en/of een kwart gehakte komkommer toevoegen om het gerecht wat meer bite te geven.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product