ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Kippenleverpaté


Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal : koekenpan, cakevorm
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
200 g kippenlevers
3 el port
1/2 ui 
50 g boter
100 g gerookte spekreepjes
5 tijmtakjes, 3 laurierblaadjes
2 hele eieren
augurken, zout, peper
1Oven voorverwarmen 150° C (T 5).
2Maak de levertjes schoon en laat ze 10 min. marineren in de port met 3 laurierblaadjes en 5 fijngesneden tijmtakjes. Haal de laurierblaadjes er weer uit.
3Hak de ui in de Mini-kom.
4Bak de spekreepjes en de ui gedurende 2 min. in een eetlepel hete olie en laat ze uitlekken.
5Hak de spekreepjes met de ui en de levertjes in de kom met het metalen mes en voeg er via de invoerbuis de eieren, de boter, een mespunt zout en twee mespunten peper aan toe. Deze bewerking moet ongeveer 1 min. duren.
6Doe deze bereiding over in de cakevorm. Leg er ter versiering een laurierblaadje op.
7Zet de vorm 30 min. in de oven en laat de paté afkoelen voordat u hem in de koelkast zet. Serveren met augurken, geroosterd brood en warme tomatensaus (blz. 19).
Tip van de chef

de paté is – mits onaangebroken - 5 dagen houdbaar in de koelkast.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product