ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Indisch Lamsvlees

met naanbrood

Indisch Lamsvlees met naanbrood Cook Expert

Voorbereiding : 25 min Rusttijd : 30 min
Koken : 35 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN :
2 uien
2 ½ eetlepel olijfolie
500 gram lamsvlees
200 gram kerstomaten
1 eetlepel garam masala
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel kurkumapoeder
1 eetlepel kardemompoeder
100 gram ongezouten cashewnoten
100 gram ontpitte dadels
½ bosje koriander
100 ml slagroom
NAANBROOD:
100 ml melk
5 gram verse bakkersgist
of ½ zakje droge bakkersgist
320 gram bloem
125 gram volle yoghurt
2 eetlepels zachte boter
1 eetlepel olijfolie
zout naar smaak
1Begin met de bereiding van de naanbroodjes.
2Doe de olijfolie in de rvs-kom. Voeg de gepelde en in vieren gesneden uien toe en stel het EXPERT-programma in op 30 seconden/snelheid 13 (zonder verwarmen). Spatel de uien van de wand van de kom naar het midden. Snijd het vlees in grote stukken en voeg het aan de inhoud van de kom toe. Stel het EXPERT-programma in op 5 minuten/snelheid 1A/120 °C. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe (behalve de room en de koriander) en selecteer het programma SUDDEREN.
3Was en snijd de koriander fijn. Voeg ongeveer 1 minuut voor het einde van het programma de room en de koriander toe via de opening in de deksel. Voeg desgewenst nog wat zout en peper toe. Dien het gerecht op met basmatirijst en de naanbroodjes.
naanbrood
1Doe de melk en de gist in de rvs-kom en schakel het programma BROOD/BRIOCHE in. Het programma stopt na een minuut: voeg dan de rest van de ingrediënten toe en schakel het programma weer in door op Auto te drukken.
2Doe het deeg over in een grote kom. Dek het af met een vochtige doek en laat het minstens 30 minuten rusten. Bestuif uw werkblad met bloem en verdeel het deeg in 6 bolletjes.
3Druk elke deegportie plat tot een koekje van circa 0,5 cm dikte. Bak de naan ongeveer 2 minuten aan beide zijden goudbruin in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES