ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Hartige muffins

met kaas en bacon

Hartige muffins met kaas en bacon Cook Expert
 

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

TIEN MUFFINS :
6 plakjes bacon
70 gram edammer
180 gram tarwebloem
2 theelepels bakpoeder
3 eieren
100 ml melk
50 ml olijfolie
1/2 theelepel zout
versgemalen peper
60 gram ricotta
1 takje rozemarijn
1Verwarm de oven voor op 210 °C.
2Bak de bacon uit in een pan zonder boter en leg de plakjes daarna op keukenpapier.
3Snijd de kaas in blokjes van 2 bij 2 cm en doe ze in de rvs-kom. Stel het EXPERTprogramma in op 30 seconden/snelheid 15 (zonder verwarmen). Zet de kaas even apart.
4Doe bloem, bakpoeder, eieren, melk, olijfolie, zout en peper in de rvs-kom en selecteer het programma DEEG/TAART. Druk circa 15 seconden voor het einde van het programma op Stop, spatel het deeg zo nodig van de wand van de kom en voeg vervolgens de edammer, de ricotta, de in kleine stukjes gesneden bacon en de fijngesneden rozemarijnnaaldjes toe. Schakel het programma weer in door op Auto te drukken.
5Giet het deeg in ingevette muffinvormpjes en bak de muffins 20 à 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product